Писани слова » 2009 » май
уеб-дизайн и програмиране

Писани слова

Ако искаш да забогатееш от писане, пиши неща, които се харесват на онези хора, които си мърдат устните, когато четат наум.

Дон Маркис, американски поет

30.05.2009

Към същността

Filed under: Публикации — Александра @ 14:17

Демокрацията ни донесе свобода – на словото, на избора къде да живеем, както и на свободата да се грижим за себе си както без да ни порицаят на квартално събрание че сме егоисти, така и да не ни гони гузната съвест, че отделяме време за тялото си например, а не за децата или възрастните родители или пък да оставаме до късно в работата.

Ходенето на козметик, солариум, фитнес, йога, тенис, педикюр, масаж, изпробването на нов ресторант с интересно меню, или един бърз резултатен шопинг на специален гел за еротични масажи – да изброим само някои от абсолютно легитимните проявления на грижата за себе си – са станали неразделна част от ежедневието ни. Колкото и да е напрегнато то, намираме няколкото часа седмично за фонда „и аз съм човек”. Една моя приятелка, мениджър в голяма фирма за консултантски услуги е категорична: „може телефонът ми да се е нажежил до червено, но моят час за масаж и парна баня е свещен”. Обменяме данни и опит за фитнес инструктори и спа процедури, за нови заведения и вино барове, но колко често поглеждаме как е този вътре, там където е душата ни, където носим най-ценното в себе си – своята уникална красива същност. Дали ни хрумва докато сме на фризьор, даваме ските си на сървис или караме колата си на автомивка, че и душата ни, тази, която вдъхва живот на всичко, което правим, се нуждае от специални грижи и специална храна? (още…)

Тази публикация е разглеждана 3270 пъти.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

! Уведомете ни за тази публикация или коментарите